En cool mix av gammalt och nytt, smått och gott. En hel del av sådant som förtjänar en plats i någon annans hem, om igen. Favoriter helt enkelt!

I butiken, som ligger i östra Göteborg, hittar du retro och secondhand i kombination med nya produkter, design, hantverk och FavoRetros egna smycken och kort.

 

Även om sortimentet till stor del består av inredning, bruksföremål och smycken, så finns här också gott kaffe från det Göteborgska

kafferosteriet Gringo, italienska skorpor, böcker, massvis med knappar, nygjorda prylar med retrovibbar och annat spännande.

 

Butiken är till ytan ganska liten, men FavoRetros hjärta är stort

och det finns alltid något nytt i hyllorna. Ekosmart, återanvändbart, alldeles unikt, ovanligt och vanligt, i en färggrann, formmedveten

och lustfylld blandning.

RETRO

Butikens utbud av retro och second hand sträcker sig över hela 1900-talet. En förkärlek för 50-, 60- och 70-talet återspeglas i butikens hyllor.

 

Tysk keramik är ett annat område som är i fokus, och då främst tyska vaser från 50- till 80-talet, i underbara färgställningar, mönster och strukturer.

SPARELEFANTEN

På 70-talet delade banken ut den till barn och unga. Jag hade själv en blå med Föreningsbankens logga. Norsu (elefant på finska) formgavs 1972 och började säljas 1973. De tillverkas än i dag i samma finska fabrik och gjuts i formarna från 70-talet. Favoretro har sparelefanten i åtta olika färger.

ATELJÉ

I sortimentet hittar du också FavoRetros kaxiga och formstarka smycken, som designas och tillverkas i ateljén innanför butiken. I FavoRetros kollektion ingår även halsband i plexiglas och en serie tryckta kort. Vill du läsa mer om ateljén? Är du nyfiken på vem Anna, hon som huserar i ateljén och bestämmer i butiken, är? Ja då klickar du här!


PEGGYSAR

Hos Favoretro kan du köpa den söta figuren Peggy i flera olika färger och storlekar. Med den enkla och självklara formen och de finurliga ansiktsuttrycken kan de charma sig in i de flesta hem. Peggy är den perfekta presenten. Formgiven av Stina Jarenskog för Nääsgränsgården.