DESIGN

I sortimentet hittar du också FavoRetros kaxiga och formstarka smycken, som designas och tillverkas i ateljén innanför butiken. Med återbruk i fokus kombineras material som gummi, plast, cykelslang, knappar och tovad ull, vilket blir till ringar, halsband, örhängen och broscher. I FavoRetros kollektion ingår även halsband i plexiglas och en serie tryckta kort.


En cool mix av gammalt och nytt, sådant som förtjänar en plats i någon annans hem. Om igen. Favoriter helt enkelt!

RETRO

I butiken, som ligger i östra Göteborg, hittar du retro och second hand i kombination med nya produkter och väl utvalt hantverk. Sortimentet består till stor del av inredning, bruksföremål och smycken. Men här finns också böcker, tyger, enstaka möbler och en massa annat spännande.


Butikens utbud av retro och second hand sträcker sig över hela 1900-talet. En förkärlek för 50-, 60- och 70-talet återspeglas i butikens hyllor. Tysk keramik är ett annat område som är i fokus, och då främst tyska vaser från 50- till 80-talet, i underbara färgställningar, mönster och strukturer.


Butiken är till ytan ganska liten, men FavoRetros hjärta är stort och det finns alltid något nytt i hyllorna. Ekosmart och återanvändbart, alldeles unikt, ovanligt och vanligt, i en färggrann, formmedveten och lustfylld blandning.